A felhasználói élmény növelése, a megfelelő működés érdekében és statisztikai célokból a weboldal sütiket és egyéb technológiát alkalmaz. Az “Elfogadom” gomb megnyomásával hozzájárulsz ezek használatához.

Beállításaidat a "Részletek"-re kattintva ellenőrizheted, módosíthatod. A weboldalon használt sütikről bővebben az Adatvédelmi Irányelvekben olvashatsz. 

Hol volt, hol nem volt... (I.)

Bodza

Gyermekként képesek vagyunk órákig lesni a hársfák kérgén tobzódó, sütkérező bodobácsokat, s minden színes őszi levélben, érdekes alakú fadarabban titkos, ősi varázslatot vélünk felfedezni. Sőt! Némelyikünk sosem nő ki az ilyesmiből. 

Ahogy a szüntelen álmodozásból, tervezgetésből sem. Egészen kicsi korom óta rajzolok, barkácsolok, mindig szöszmötölök valamivel. Hosszú ideje foglalkoztat, hogyan ötvözhetném a természet iránti rajongásomat, az elmúlt években elsajátított ismereteimet a vággyal, hogy valami szépet és értékeset hozzak létre - valami olyasvalamit, amivel mások életéhez is hozzátehetek.

Jó érzéssel tölt el, mikor a különféle anyagok életre kelnek a kezeim között… mikor a gondolataim, ötleteim színeket, formákat öltenek, s a születő mintákkal, képekkel és tárgyakkal mosolyt csempészhetek mások életébe – arra gondoltam, hogy ezt az élményt másokkal is megoszthatnám. Szeretnék létrehozni valami olyasmit, amivel mások is színesebbé tehetik az életüket - így született meg a Bodza-Lapok gondolata. Az ötlet igazán egyszerű: rajzaim, képeim vázlatait alakítom át hordozható, ajándékozható élményekké :)  Nem boszorkányság, egyszerű színezhető képeket készítek, csupán egy kicsit másként, mint ahogyan manapság várnánk... szigorú fekete kontúrok és szabályok nélkül… alakítható, egyedi ötletekkel megtölthető papírlapokat, szürkeárnyalatos, vázlatos segítséggel.  

Hiszem, hogy mind határtalan képzelőerővel születünk, s - bár a hétköznapok zajában erről megfeledkezünk- néha csupán egy csepp bátorság, egy kis idő, s egy lélegzetvételnyi nyugalom hiányzik ahhoz, hogy újra felfedezzük: valahol mélyen mindannyian színesek és szabadok vagyunk.

*

A Bodzakunyhót eredetileg azért kezdtem építeni, hogy otthont adjon a "Bodza-Lapoknak", rajzaimnak, festményeimnek és más, kézzel készült munkáimnak… közben telt-múlt az idő, ötletek jöttek, ötletek mentek... megérkeztek első vendégem, Andi egyedi vesszőkosarai is...

...a kunyhó pedig észrevétlenül életre kelt…  

Tartalomhoz tartozó címkék: Bodzakunyhó történet
Az oldal tetejére